Tacosalsa

Hemlagad tacosalsa till texmex-myset. Laga egen tacosås istället för den köpta färdiglagade tacosalsan på burk. Hemgjord salsa är lätt att laga. Koka ihop lite krossade tomater, hackad lök och kryddor så är det klart.
Rökt paprikapulver kan ersättas med vanligt paprikapulver.

4 portioner tacosalsa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 burk finkrossade tomater
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk matolja som majsolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm spiskummin
  • 0,5 tsk oregano
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka löken och lägg med olja i en kastrull.
  2. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Fräs lök och vitlök några minuter.
  4. Tillsätt tomaterna, chiliflakes, socker, vinäger, spiskummin, oregano, färsk koriander samt paprikapulver.
  5. Låt koka i minst 10 minuter under lock. Rör då och då.
  6. Smaka av med salt, chili och svartpeppar.
  7. Låt ev. svalna till servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer