Syster Cecilias potatis sallad

Recept på min systers jättegoda potatissallad som passar perfekt till grillningen på midsommarafton och till köttbullarna på julafton!

En smal, god och lite nyttigare potatissallad med fransk senap, vinäger och god olivolja.

Också gott att blanda i potatissalladen är:
- kokt broccoli
- kokta morötter i bitar
- fint hackad röd, gul eller grön paprika
- kokt blomkål

4 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 10 kokta fasta potatisar, gärna goda ekopotatisar
  • 1 dl kallpressad god olivolja
  • 1 tsk fransk stark Dijonsenap
  • 2 msk citron, balsamvinäger eller liknande god vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen efter tycke (men inte alldeles för små bitar).
  2. Koka potatisen (med salt) i ca 20 minuter. Stick i potatisen med en gaffel och känn om den är klar. Den får inte bli överkokt.
  3. Blanda olivolja med dijonsenap i en stor skål. Salta och peppra samt tillsätt sedan citron eller vinägern.
  4. Blanda i potatisen i vinägretten.
  5. Smaka av med ev. mer senap, citron eller vinäger, salt och peppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer