Syster Cecilias potatis sallad

Recept på min systers jättegoda potatissallad som passar perfekt till grillningen på midsommarafton och till köttbullarna på julafton!

En smal, god och lite nyttigare potatissallad med fransk senap, vinäger och god olivolja.

Också gott att blanda i potatissalladen är:
- kokt broccoli
- kokta morötter i bitar
- fint hackad röd, gul eller grön paprika
- kokt blomkål

4 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 10 kokta fasta potatisar, gärna goda ekopotatisar
  • 1 dl kallpressad god olivolja
  • 1 tsk fransk stark Dijonsenap
  • 2 msk citron, balsamvinäger eller liknande god vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen efter tycke (men inte alldeles för små bitar).
  2. Koka potatisen (med salt) i ca 20 minuter. Stick i potatisen med en gaffel och känn om den är klar. Den får inte bli överkokt.
  3. Blanda olivolja med dijonsenap i en stor skål. Salta och peppra samt tillsätt sedan citron eller vinägern.
  4. Blanda i potatisen i vinägretten.
  5. Smaka av med ev. mer senap, citron eller vinäger, salt och peppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer