Sushi Temaki sushistrutar

Temaki sushi eller sushistrutar är fisk och ris i strut av sjögräs. Här med sushiris, lax, avokado, wasabi och majonnäs serverat med japansk soja och inlagd ingefära. Annat gott att ha i strutarna är gurka, laxrom och tonfisk.
Vanligt är att man sitter och själv rullar ihop Temaki vid bordet. Lite som taco middag fast på japanska.
Kan också halveras i mängd och serveras till förrätt.
Du behöver en skål med vatten med någon tsk risvinäger i.

4 portioner sushi Temaki sushistrutar, 4 strutar vardera

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 8 Noriblad
  • 250 gram okokt sushiris eller ca 12 dl kokt rumsvarmt sushiris, ca 0,75 dl per rulle
  • 2 tsk wasabi (pasta på grön pepparrot)
  • 200 gram lax, i 1x1 cm strimlor
  • 2 avokado, halverad och i 0,5 cm skivor
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl majonnäs
  • Tillbehör: 1 dl ljus japansk soja
  • 1 dl inlagd ingefära sk Gari

Tillagning

  1. Förbered fyllningen: koka sushiris enligt paket och låt svalna. Smaksätt riset med några tsk sushivinäger och någon tsk socker samt något krm salt.
  2. Skär lax i skivor mot fibrerna ca 0,5 cm tjocka.
  3. Dela avokados, kärna ur och gröp ur dem med en sked till fyra halvor. Skiva i ca 0,5 cm skivor. Pensla med citronsaft så avokadon ej mörknar.
  4. Dela sjögräsbladen på mitten till rektanglar eller trianglar.
  5. Doppa fingrarna i vattnet och täck ca halva bladet med ett tunt lager ris.
  6. Stryk lite Wasabi och majonnäs i mitten och lägg på grönsaker och fisk. Rulla ihop från nedre hörnet till en strut.
  7. Servera sushistrutarna med inlagd ingefära och ljus japansk soja.
  8. Ljus lageröl och varm sake (ca 45 grader) är gott till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer