Stuvning med krabba

Krabbstuvning. Stuvning med krabba passar till ex. omelett eller crepes.
Späder du stuvningen med lite mer grädde så blir det en god pastasås med krabba.

4 portioner stuvning med krabba

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 6 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska som mjölk, grädde eller spad
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk dill
  • 1 burk krabbkött eller 1,5 dl färsk kokt

Tillagning

  1. Fräs mjöl och smör, tillsätt vätska och rör tills stuvningen är slät och koka på medelvärme i 5 minuter. Rör då och då så det inte bränns.
  2. Hacka under tiden dill.
  3. Häll av den ev. vätska som finns från krabban i stuvningen.
  4. Hacka krabbköttet grovt.
  5. Tillsätt krabbkött samt låt koka upp. Tillsätt dill och smaka av krabbstuvningen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer