Stuvning med krabba

Introduktion och förberedelse

Krabbstuvning passar till att toppa omelett eller crêpes.

Du kan stuva krabba från burk eller krabbkött från kokt hel krabba.

Späder du stuvningen med lite mer grädde och lite av kokvattnet från pastan så blir det en god pastasås med krabba. Blanda med kokt pasta som tagliatelle eller fettucine.

Varianter

Gott i är även någon tsk citronsaft samt något krm cayennepeppar.

4 portioner stuvning med krabba

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 6 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska som mjölk, grädde eller spad
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk dill
  • 1 burk krabbkött eller 1,5 dl färsk kokt

Tillagning

  1. Fräs mjöl och smör, tillsätt vätska och rör tills stuvningen är slät och koka på medelvärme i 5 minuter. Rör då och då så det inte bränns.
  2. Hacka under tiden dill.
  3. Häll av den ev. vätska som finns från krabban i stuvningen.
  4. Hacka krabbköttet grovt.
  5. Tillsätt krabbkött samt låt koka upp. Tillsätt dill och smaka av krabbstuvningen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 3.9 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 202 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-29