Stroganoff med ris

Här falukorv Stroganoff med krossade tomater.
Enkelt, billigt och gott.

4 portioner Stroganoff med ris

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokbar creme fraiche eller grädde (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika (valfritt)
  • 6 champinjoner (valfritt)
  • 2 krm chiliflakes (valfritt)
  • 0,5 tsk oregano (valfritt)
  • Tillbehör: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär falukorven i c 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites. Skala och hacka lök.
  3. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, falukorv samt olja i en gryta.
  4. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  5. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  7. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  8. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  9. Rör i oregano samt chiliflakes.
  10. Rör i creme fraiche eller grädde i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  11. Servera Stroganoffen med riset. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer