Stroganoff med het korv chorizo

Stroganoff med het korv som chorizo eller annan god köttig korv av valfri sort. Ett gott bröd samt ris, quinoa, råris eller kokt vete eller couscous passar till stroganoff.

En grönsallad med ex. babyspenat, cocktailtomater och avokado eller paprika blandad med lite olivolja, vinäger, salt och peppar passar också till.

Om du vill ha goda grönsaker i stroganoffen så passar fräst röd paprika, tärnad vitkål, tärnad äggplanta, skivade champinjoner, strimlad purjolök, slantad morot och kokta stora vita bönor att koka med i Stroganoffen.

Stroganoffrecept till 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 st kryddiga korvar som ex. chorizo
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 3 droppar tabasco

Tillagning

  1. Börja koka ris eller annat tillbehör du vill ha till stroganoffen.
  2. Dela korven på längden och skär den i bitar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Värm en stekpanna på spisen.
  5. Stek korv och lök i olivolja. Pressa i vitlök.
  6. Stek några minuter tills det fått färg.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl samt rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt creme fraiche, grädde eller yoghurt mot slutet, värm upp och smaka av med salt, socker, peppar samt tabasco innan servering.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer