Stekta tomater

Tomathalvor stekta i olivolja, rosmarin och vitlök (valfritt). Gott, nyttigt och enkelt tillbehör till det mesta ex. grillat eller till buffé.
Du kan också ha på hackad färsk basilika, skivad mozzarellaost, balsamvinäger, ruccola, babyspenat, strimlad röd paprika för goda varianter av stekta tomater.
Tomaterna passar som GI eller LCHF tillbehör.

4 portioner stekta tomater

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 14 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 4 kvisttomater
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skölj och dela tomaterna i halvor.
  2. Stek dem i en stekpanna med olivolja i ca 7 minuter på varje sida. Salta och peppra samt strö över oregano samt pressad eller finhackad vitlök.
  3. Skölj, dela och strimla purjolök. Tillsätt till tomaterna och låt steka någon minut.
  4. Tomaterna är klara att serveras. Strö ev. lite flingsalt och nymalen svartpeppar över vid servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer