Stekta tomater

Stekta tomater är jättegott och enkelt. Stora tomathalvor stekta i olivolja, rosmarin och vitlök (valfritt). Gott, nyttigt och enkelt tillbehör till det mesta ex. grillat eller till buffé. Tomaterna passar som GI eller LCHF tillbehör.

Varianter:

  • Strö över färsk hackad färsk basilika, skivad mozzarellaost, balsamvinäger, ruccola, babyspenat, strimlad röd paprika för goda varianter av stekta tomater.
  • Välj valfri sorts tomater som små söta cocktailtomater eller körsbärstomater och stek dem hela - låt dem ramla sönder lite och servera.
  • Byt röda tomater mot gröna tomater och laga stekta gröna tomater. 
  • Smaksätt med torkad dragon samt garnera med färsk dragon - passar om du servera tomaterna till Bearnaisesås. 

4 portioner stekta tomater

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 14 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 4 kvisttomater
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skölj och dela tomaterna i halvor.
  2. Stek dem i en stekpanna med olivolja i ca 7 minuter på varje sida. Salta och peppra samt strö över oregano samt pressad eller finhackad vitlök.
  3. Skölj, dela och strimla purjolök. Tillsätt till tomaterna och låt steka någon minut.
  4. Tomaterna är klara att serveras. Strö ev. lite flingsalt och nymalen svartpeppar över vid servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer