Stekt strömming fylld med dill och kaviar

Gott med potatismos, gröna ärter, skirat smör, lingon, knäckebröd och öl.

4 portioner stekt strömming

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk smör
  • 1 dl kesella eller naturell färskost
  • 2 msk kaviar
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 msk hackad dill

Tillagning

  1. Börja med att koka potatis om du vill ha det till. Potatismos är gott till strömmingen.
  2. Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill.
  3. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka.
  4. Fördela på fyllningen.
  5. Lägg på resterande filéer.
  6. Salta och vänd dem i mjöl.
  7. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida.
  8. Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev. lingonsylt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer