Stekt lax GI

Quinoapanerad stekt lax med kokt broccoli och morot. Du kan såklart variera med andra kokta eller wokade grönsaker.
Gott med kall sås till ex. matyoghurt med hackad dill och citron. Eller keso smaksatt med en nypa saffran eller curry.
Köp gärna MSC-märkt lax.

2 portioner stekt lax GI

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram laxfilé
  • 0,5 dl okokta quinoagryn
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 huvud färsk broccoli
  • 3 morötter
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Rensa broccolin. Skär bort stjälken och skär den ren. Dela i grova bitar. Spara broccolibuketterna.
  2. Skala och skär morötter i grova bitar.
  3. Koka upp ca 5 dl vatten med 0,5 tsk salt i en kastrull att koka grönsaker i.
  4. Torka laxbitarna torra.
  5. Salta och peppra laxbitarna.
  6. Vänd laxbitarna i quinoagryn på en tallrik.
  7. Stek laxbitarna i olivolja ca 3 minuter på varje sida. Sätt åt sidan att vila.
  8. Medan du steker laxen så kokar du broccolistjälkar och morotsbitar 3-4 minuter i saltat vatten. Tillsätt broccolibuketterna och koka i ytterligare 3 minuter.
  9. Häll av i durkslag.
  10. Blanda kall sås av matyoghurt, dill och citronsaft om du vill ha det till.
  11. Servera laxen med grönsakerna samt sås.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer