Stekt kyckling ugnstekt i bitar

Recept på saftig och gyllene stekt grillad kyckling. Stek kycklingen i halvor eller bitar så blir den jämnare stekt. God till det mesta. Klassiskt med potatisgratäng och tomatsallad eller hasselbackspotatis och svampsås.

4 portioner stekt kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 kg färsk eller tinad kyckling
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk rosmarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela kycklingen i halvor eller stek hel.
  3. Blanda smält smör eller olivolja med kryddor och gnid in eller pensla kycklingen.
  4. Stek i mitten av ugnen i 60 minuter eller tills kycklingen har fin färg, ej röd köttsaft samt termometern visar 70 grader. Ös gärna någon gång med skyn under stekningen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer