Stekt falukorv med senapssås

Introduktion och förberedelse

Stekt falukorv med senapssås, kokt potatis, spenat och kokt blomkål samt vitkål.

God och billig vardagsmat som passar till lunch eller middag.

4 portioner stekt falukorv med senapssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 2 msk smör att steka i
  • Senapssås: 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk stark dijonsenap
  • Förslag tillbehör: 200 gram fryst spenat
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 0,5 huvud blomkål
  • 12 potatisar, gärna färskpotatis eller delikatesspotatis som Amandine eller Marilyn

Tillagning

  1. Skrubba och skölj potatis och koka den mjuk i ca 25 minuter.
  2. Senapssås: Fräs smöret i en såskastrull.
  3. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  4. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  5. Låt såsen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  6. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt senapen.
  7. Förslag tillbehör: Skär blomkål i buketter. Strimla vitkål.
  8. Koka blomkål och vitkål i saltat vatten i ca 10 minuter.
  9. Fräs eller mikra spenaten mjuk.
  10. Skär ett snitt längs med skinnet på falukorven. Ta bort skinnet och skiva falukorven i ca 1 cm bitar.
  11. Stek falukorvsskivorna i smör eller olivolja några i taget så att de får färg på båda sidor och är genomvarma. Lägg över på tallrik och värm sedan upp alla korvskivorna i stekpannan innan servering.
  12. Servera den stekta falukorven med kokt potatis, fräst spenat, kokt blomkål och vitkål samt senapssåsen.
E-mail
Medel: 3.9 (55 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 484 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-05