Spagetti med vitlök

Spagetti med vitlök, chiliflakes, smör eller olivolja serverad med krämig rostad hel vitlök. Gillar du vitlök är denna pasta för dig.
Chiliflakes och rostad hel vitlök är valfritt men mycket gott och lite festligare.
Gott med nybakt baguette och en tomatsallad med färsk basilika, olivolja och vinäger.
Om man vill kan man ha i hackad soltorkad tomat och färsk basilika i pastan.

4 portioner spagetti med vitök

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 75 gram smör eller olivolja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 hela vitlökar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala av det allra yttersta lagret på de hela vitlökarna. Gnid in dem i lite olivolja och rosta dem i en panna i 25 minuter tills de är mjuka inuti.
  3. När du har ca 10 minuter kvar på vitlöken kan du börja koka spagettin enligt paket.
  4. Riv parmesan fint.
  5. Fräs chiliflakes och pressad vitlök i smör eller olivolja i någon minut.
  6. Vänd i chili- och vitlöksblandningen i pastan och smaka av med salt.
  7. Skär de hela vitlökarna i halvor med en tandad brödkniv och servera till pastan. Den mjuka vitlöken kläms ut över pastan. Garnera ev. med mer riven parmesan.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer