Spagetti med skinka och basilika

Spagetti med lufttorkad skinka och basilika. Chili, vitlök och parmesanost ger god smak åt denna pasta. Byt ut skinka mot tio soltorkade tomater och du har en god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med skinka

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 port spagetti, ca 400 gram okokt
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili (spansk peppar)
  • 50 g parmesanost eller Grano padano
  • 200 g lufttorkad skinka
  • cirka 20 blad färsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlök i en panna med olivolja.
  2. Dela och kärna ur chilifrukten samt hacka den. Tillsätt till pannan.
  3. Fräs vitlöken och chilin tills vitlöken är ljust brun. Ta av från värmen.
  4. Riv ost, skär skinka i strimlor och hacka basilikabladen.
  5. Blanda allt i en stor panna, kastrull eller skål. Salta och peppra.
  6. Spagetti med skinka och vitlök är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer