Spagetti med ost- och skinksås med kassler

Spagetti med ost- och skinksås med kassler och gröna ärtor. En god vardagspasta med ost- och skinksås med kassler.
Istället för spagetti kan du ta annan pasta som penne, tagliatelle, farfalle, gnocchi osv.

4 portioner spagetti med ostsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl riven ost
  • 400 g kassler
  • 400 g gröna ärtor

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter.
  3. Rör i mjölet och rör om.
  4. Tillsätt mjölken under omrörning - rör till en klumfri sås - lite i taget.
  5. Tillsätt grädde och creme fraiche, salt och peppar.
  6. Koka upp såsen under omrörning samt låt koka på medelvärme under tiden pastan kokar ca 5-10 minuter.
  7. Koka pastan enl. paketet, förslagsvis i en stor kastrull med kokande vatten, 1 tsk salt samt en tsk olivolja i ca 8 minuter.
  8. Tärna kasslern i ca 1x1 cm stora bitar.
  9. Koka ärtorna i mikron eller i en kastrull någon minut.
  10. Tillsätt riven ost samt kassler till såsen och rör om.
  11. Servera spagettin med ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan.
  12. Färsk mald svartpeppar samt flingsalt kan man också servera till pastan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer