Spagetti med köttfärssås med curry

Spagetti eller pasta med köttfärssås smaksatt med curry. En omgjord klassiker med mer indisk touch av gurkmeja och curry. En riktig favorit.

4 portioner spagetti med köttfärssås med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 300 g köttfärs, blandfärs eller nötfärs
  • 0,5 äpple eller 0,5 dl hackat torkad äpple (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk mjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk currypulver eller garam masala (eller blanda)
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 3 krm cayennepeppar
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan. Förbered såsen under tiden.
  2. Skala löken och skär den i små tärningar.
  3. Tärna färskt eller torkad äpple. Skala vitlöken.
  4. Fräs lök, äpple, köttfärs samt pressad vitlök i olivoljan i fem minuter. Rör om då och då och mosa ut köttfärsen.
  5. Tillsätt curry, garam masala, cayennepeppar, salt, peppar samt socker.
  6. Rör ut mjölet i köttfärsen.
  7. Rör i grädde samt mjölk. Koka ihop i fem - tio minuter.
  8. Koka under tiden pastan ca 10 minuter.
  9. Smaka av såsen med cayenne, salt, peppar och curry efter smak.
  10. Servera currysåsen med pastan samt sallad som tomatsallad blandad med vinäger, olivolja, hackad rödlök, svartpeppar samt salt. Vidare gärna några blad grönsallad samt gott bröd till.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer