Spagetti med köttfärssås med curry

Spagetti eller pasta med köttfärssås smaksatt med curry. En omgjord klassiker med mer indisk touch av gurkmeja och curry. En riktig favorit.

4 portioner spagetti med köttfärssås med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 300 g köttfärs, blandfärs eller nötfärs
  • 0,5 äpple eller 0,5 dl hackat torkad äpple (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk mjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk currypulver eller garam masala (eller blanda)
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 3 krm cayennepeppar
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan. Förbered såsen under tiden.
  2. Skala löken och skär den i små tärningar.
  3. Tärna färskt eller torkad äpple. Skala vitlöken.
  4. Fräs lök, äpple, köttfärs samt pressad vitlök i olivoljan i fem minuter. Rör om då och då och mosa ut köttfärsen.
  5. Tillsätt curry, garam masala, cayennepeppar, salt, peppar samt socker.
  6. Rör ut mjölet i köttfärsen.
  7. Rör i grädde samt mjölk. Koka ihop i fem - tio minuter.
  8. Koka under tiden pastan ca 10 minuter.
  9. Smaka av såsen med cayenne, salt, peppar och curry efter smak.
  10. Servera currysåsen med pastan samt sallad som tomatsallad blandad med vinäger, olivolja, hackad rödlök, svartpeppar samt salt. Vidare gärna några blad grönsallad samt gott bröd till.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer