Spagetti med bacon och soltorkad tomat

Spagetti med bacon, soltorkad tomat, basilika, vitlök och chili samt parmesanost.
En god och enkel pasta att laga. Passar till middag, lunch men också till fest med ett glas gott rött vin ex. italiensk Sangiovese.
Ett gott bröd som ex. baguette är gott till pastan.
Köp spagetti av god kvalitet ex. Barilla no5.
Bacon kan uteslutas och ersättas med mer soltorkad tomat så har du en mycket god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 1 pkt bacon
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 droppar tabasco

Tillagning

  1. Börja spagetti enligt paket.
  2. Laga under tiden resten: Skär bacon i tärningar och lägg i en stekpanna.
  3. Skala och hacka eller pressa vitlök och tillsätt den.
  4. Skölj, dela och skrapa ur fröna på chilifrukten. Hacka chilifrukten.
  5. Fräs bacon, vitlök samt chilin på medelvärme tills baconen är välstekt och lite knaprig. Ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
  6. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg i en stor bunke.
  7. Hacka basilika och lägg i bunken.
  8. Riv osten och lägg i bunken.
  9. När spagettin kokat klart. Smaka på den. Häll av pastan och lägg i bunken.
  10. Blanda i den stekta baconen och blanda pastan väl.
  11. Smaka av spagettin med salt, peppar samt ev. några droppar tabasco för lite mer hetta.
  12. Garnera gärna med lite riven ost samt några blad grovhackad basilika.
  13. Spagettin är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer