Spagetti med bacon och soltorkad tomat

Spagetti med bacon, soltorkad tomat, basilika, vitlök och chili samt parmesanost.
En god och enkel pasta att laga. Passar till middag, lunch men också till fest med ett glas gott rött vin ex. italiensk Sangiovese.
Ett gott bröd som ex. baguette är gott till pastan.
Köp spagetti av god kvalitet ex. Barilla no5.
Bacon kan uteslutas och ersättas med mer soltorkad tomat så har du en mycket god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 1 pkt bacon
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 droppar tabasco

Tillagning

  1. Börja spagetti enligt paket.
  2. Laga under tiden resten: Skär bacon i tärningar och lägg i en stekpanna.
  3. Skala och hacka eller pressa vitlök och tillsätt den.
  4. Skölj, dela och skrapa ur fröna på chilifrukten. Hacka chilifrukten.
  5. Fräs bacon, vitlök samt chilin på medelvärme tills baconen är välstekt och lite knaprig. Ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
  6. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg i en stor bunke.
  7. Hacka basilika och lägg i bunken.
  8. Riv osten och lägg i bunken.
  9. När spagettin kokat klart. Smaka på den. Häll av pastan och lägg i bunken.
  10. Blanda i den stekta baconen och blanda pastan väl.
  11. Smaka av spagettin med salt, peppar samt ev. några droppar tabasco för lite mer hetta.
  12. Garnera gärna med lite riven ost samt några blad grovhackad basilika.
  13. Spagettin är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer