Spagetti Diablo med tomatsås och stark korv

En god vardagspasta med spagetti, tomatsås, het korv som chorizo, vitlök och chili som sambal oelek. Det går bra med all slags korv men godast är het färsk råkorv av bra kvalitet som chorizo eller annan korv med chili och paprika.

Pastasåsen är döpt till Diablo för att den ska vara så het. Smaka på tomatsåsen så att den blir så het du vill ha den. Köp någon dödshet chilisås och tillsätt någon droppe om du vill utmana smaklökarna. Du kan även servera extra sambal oelek eller annan chilisås vid sidan för de som vill ha extra hetta.

Riven parmesan kan man också ha till. Bröd samt tomatsallad eller grönsallad är också gott till pastan.

4 portioner spagetti Diablo

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 4 starka korvar som chorizo
  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek eller chili efter tycke
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp en stor gryta med vatten till spagettin. Tillsätt 1 tsk salt och några droppar olivolja. Koka spagettin enligt paketet (vanligtvis 8 minuter). Gör under tiden tomatsåsen med korv.
  2. Dela korvarna på längden och slanta dem.
  3. Skala och hacka löken och pressa vitlök.
  4. Fräs lök, vitlök och korv i en panna med höga kanter eller gryta några minuter.
  5. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut.
  6. Tillsätt krossade tomater och vatten och koka tomatsåsen tills pastan är klar.
  7. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar, socker, vinäger och sambal oelek eller cayennepeppar.
  8. Servera spagettin med såsen i djupa tallrikar.
  9. Ett gott bröd är gott till spagetti diablo och kanske en tomatsallad med rödlök och/eller grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer