Spagetti Diablo med tomatsås och stark korv

Introduktion och förberedelse

En god vardagspasta med spagetti, tomatsås, het korv som chorizo, vitlök och chili som sambal oelek.

Pastasåsen är döpt till Diablo för att den ska vara så het. Smaka på tomatsåsen så att den blir så het du vill ha den.

Varianter

  • Det går bra med all slags korv men godast är het färsk råkorv av bra kvalitet som chorizo eller annan korv med chili och paprika som salame piccanto.
  • Köp någon dödshet chilisås och tillsätt någon droppe om du vill utmana smaklökarna.
  • Du kan även servera extra sambal oelek eller annan chilisås vid sidan för de som vill ha extra hetta.
  • Riven parmesan kan man också ha till.
  • Bröd samt tomatsallad eller grönsallad är också gott till pastan.

4 portioner spagetti Diablo

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 4 starka korvar som chorizo
  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek eller chili efter tycke
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp en stor gryta med vatten till spagettin. Tillsätt 1 tsk salt och några droppar olivolja. Koka spagettin enligt paketet (vanligtvis 8 minuter). Gör under tiden tomatsåsen med korv.
  2. Dela korvarna på längden och slanta dem.
  3. Skala och hacka löken och pressa vitlök.
  4. Fräs lök, vitlök och korv i en panna med höga kanter eller gryta några minuter.
  5. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut.
  6. Tillsätt krossade tomater och vatten och koka tomatsåsen tills pastan är klar.
  7. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar, socker, vinäger och sambal oelek eller cayennepeppar.
  8. Servera spagettin med såsen i djupa tallrikar.
  9. Ett gott bröd är gott till spagetti diablo och kanske en tomatsallad med rödlök och/eller grönsallad.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 488 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-08