Soppa med pasta

Soppa med pasta, kyckling, bacon och tomat. Piffad med en skvätt grädde, chili, basilika, oregano och vitlök. Pastasoppan blir också god med köttfärs istället för kyckling.
Andra pastasorter som passar till soppan är risoni, pastafjärilar eller gnocchis.
Vegetarisk blir soppan med stora vita bönor istället för köttet. Grädden kan då också bytas mot sojagrädde.
Istället för att som i nedan recept koka pastan separat så kan du koka pastan direkt i soppan. Tillsätt då pastan när du tillsätt passerade tomater och vatten samt koka i 11 minuter tills pastan är mjuk. Tillsätt även 2,5 dl extra vatten då pastan suger åt sig en del. Fördelen är att du bara använder en platta och kastrull.
Du kan lägga till extra grönsaker i soppan ex. majs, broccoli, blomkål, gröna ärtor, kokta vita bönor, tärnad morot med mera.

4-5 portioner soppa med pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 gram pastaskruvar
  • 250 gram kycklingkött som filé eller lårbensfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 pkt bacon
  • 1 pkt passerade tomater
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Skär kycklingköttet i små strimlor.
  3. Fräs kycklingen i en stekpanna med 2 msk olivolja.
  4. Skala och hacka lök samt vitlök under tiden. Strimla bacon.
  5. Börja koka pastan enligt paket - vanligtvis runt 11 minuter.
  6. Lägg över kycklingen på en tallrik att använda senare.
  7. Fräs bacon, lök och vitlök några minuter.
  8. Ta fram en stor kastrull och lägg i den frästa lök- och baconblandningen, passerade tomater, vatten, buljongtärning, basilika, oregano, chiliflakes, salt och peppar.
  9. Rör om, koka upp och låt sjuda på låg värme medan pastan kokar klart.
  10. Häll av pastan och blanda ner i tomatsoppan.
  11. Blanda ner kyckling och grädde samt koka upp.
  12. Hacka persilja och tillsätt den.
  13. Smaka av med salt och peppar. En gnutta socker kan också höja smaken något.
  14. Servera gärna pastasoppan med riven ost samt ett bröd ex. foccacia eller baguette. Gott på brödet är naturell färskost.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer