Sojagrytbitar i tomatsås

Introduktion och förberedelse

En vegan gryta med sojagrytbitar i tomatsås, lök, vitlök, rosmarin och oregano.

Koka gärna sojagrytbitarna i tomatsåsen längre - upp mot 40 minuter - eller laga den dagen innan så blir den ännu godare när den får stå och dra samt få mer smak.

Torkad sojaprotein är prisvärt och blir gott om du kokar den i mustig sås.

Serveringsförslag

Mer grönsaker

Du kan tillsätta mer grönsaker i grytan om du vill ex. tärnad stekt aubergine eller zucchini; skivad svamp som champinjoner, kokta kikärter eller vita bönor; gröna sojabönor, buketter av blomkål eller broccoli; tärnad morot med mera.

Varianter

Gott i är också en kanelstång och någon msk ljus soja.

6 portioner sojagrytbitar i tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram torkade sojagrytbitar ex. Kung Markatta
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 burkar krossade tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg sojagrytbitarna i en skål och täck med vatten. Låt ligga i blöt medan du förbereder tillbehör och hackar lök.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i olivoljan.
  4. Häll av sojagrytbitarna och pressa ur vattnet. Fräs dem med löken.
  5. Tillsätt krossade tomater och koka upp.
  6. Tillsätt rosmarin, oregano, 0,5 tsk cayennepeppar, salt och svartpeppar.
  7. Låt koka i minst 20 minuter och rör då och då.
  8. Smaka av sojagrytbits- och tomatsåsen med salt och peppar. Servera till önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.3 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-19