Sojagrytbitar i tomatsås

En vegan tomatgryta med sojagrytbitar, lök, vitlök, rosmarin och oregano.
God med råris, klyftpotatis, rostade grönsaker eller valfritt tillbehör. Kan också användas istället för köttfärssås i vegan lasagne eller moussaka.
Du kan tillsätta mer grönsaker i grytan om du vill ex. stekt aubergine, svamp, zucchini, kikärter, vita bönor, gröna sojabönor, blomkål, morot, broccoli osv.
Gott i är också en kanelstång och någon msk ljus soja.
Koka gärna sojagrytbitarna i tomatåsen längre - upp mot 40 minuter - så blir den ännu godare.

6 portioner sojagrytbitar i tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram torkade sojagrytbitar ex. Kung Markatta
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 burkar krossade tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg sojagrytbitarna i en skål och täck med vatten. Låt ligga i blöt medan du förbereder tillbehör och hackar lök.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i olivoljan.
  4. Häll av sojagrytbitarna och pressa ur vattnet. Fräs dem med löken.
  5. Tillsätt krossade tomater och koka upp.
  6. Tillsätt rosmarin, oregano, 0,5 tsk cayennepeppar, salt och svartpeppar.
  7. Låt koka i minst 20 minuter och rör då och då.
  8. Smaka av sojagrytbits- och tomatsåsen med salt och peppar. Servera till önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer