Sötsursås

Sötsursås till dipp eller wok. Kinesisk sötsursås görs av tomatpuré, socker och vinäger.
På bilden friterat fläsk med grönsaker i sötsursås.

4 portioner sötsursås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl ketchup eller chilisås
  • 2 msk maizena
  • 1 tsk chiliflakes eller tabasco eller valfri het hackad chili eller het chilisås efter smak
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull.
  2. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Rör då och då.
  3. Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat.
  4. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används till dippsås.
E-mail
Medel: 3.3 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer