Sötsur vegetarisk quorngryta

Sötsur vegetarisk quorngryta med grönsaker, matyoghurt, ris, grönsallad och ev. bröd. Quorn, paprika, svamp, salladslök i sötsur tomatsås smaksatt med chili och vitlök. Gott med ris och sallad till.
Du kan variera grönsakerna i grytan ex. passar gul lök i grova bitar, slantad morot, strimlad kål, blomkål mm.
Du kan ersätta quorn med kycklingfilé om du ej vill laga vegetariskt.

4 portioner sötsur vegetarisk gryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram quornbitar eller quornfile
  • 1 röd paprika
  • 16 champinjoner
  • 4 salladslökar eller 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilipeppar
  • 3 msk matolja
  • 4 msk tomatpure
  • 2 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 4 port basmati-ris, quinoa, råris, jasminris eller couscous
  • 1 påse blandad grönsallad.
  • 2 dl naturell matyoghurt att skeda över som sås

Tillagning

  1. Skala och finhacka vitlöken samt lägg i en stekpanna.
  2. Skölj och finhacka chilin och lägg med vitlöken.
  3. Skölj och tärna paprikan.
  4. Skölj, rensa samt dela svampen grovt.
  5. Skär bort fästet på salladslöken eller purjolöken. Strimla den.
  6. Tillsätt 2 msk olja och fräs paprika, vitlök och chilin någon minut under omrörning på högsta värme. Lägg över i en kastrull.
  7. Tillsätt lite mer olja i stekpannan och sänk värmen något. Fräs svampen och löken samt lägg över i grytan.
  8. Tärna quornfiléerna eller använd quorn i bitar. Fräs i stekpannan i lite olja och lägg över i grytan.
  9. Tillsätt tomatpuré till grytan och fräs runt den någon minut.
  10. Häll i vatten, socker, vinäger, salt och peppar. Smaka av grytan. Låt den koka ca 5 minuter på medelvärme.
  11. Servera den sötsura grytan med önskat tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer