Sötsur kyckling à la Tobbe

Kyckling med sötsur sås och grönsaker.
Servera med jasminris.

6 portioner sötsur kyckling med grönsaker

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 750 g kycklingfilé
  • 2 msk soja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 st salladslökar
  • 1 liten purjolök
  • 1 brk bambuskott
  • 6 msk olivolja
  • Sötsur sås: 4 msk finhackad morot
  • 2 st finhackad schalottenlök
  • 2 klyftor finhackad vitlök
  • 3 cm röd spansk peppar
  • 2 msk olja
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 msk röd vinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten

Tillagning

  1. Skär och finhacka tomat, lök, vitlök och chili till såsen.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
  3. Blanda ner kycklingbuljong, vinäger, socker och tomatpuré.
  4. Koka upp och tillsätt potatismjöl utrört i lite vatten under omrörning.
  5. Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
  6. Skär paprika i tärningar, hacka vitlök, skölj och strimla salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar.
  7. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker.
  8. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
  9. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna i någon minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
  10. Servera med jasminris.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer