Sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

Baka en god hembakt sockerkaka med smak av kardemumma, skivade inlagda päron toppad med pärlsocker.

1 sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 3 halvor päron, inlagda (burkpäron)
  • 0,5 tsk kardemumma, finmalen
  • 3 msk pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Smält smör och häll i mjölken. Blandningen ska vara ljummen.
  4. Häll i mjölk- och smörblandningen i äggblandningen och rör om.
  5. Tilsätt resten av de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn sockerkakssmet.
  6. Smörj och bröa en rund springform eller sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
  7. Skiva päronen och stick ner dem i sockerkakssmeten här och där.
  8. Strö över pärlsocker.
  9. Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
  10. Ta ut sockerkakan och låt svalna något innan du serverar den.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer