Snittar med mozzarella

Varma goda snittar av vitt bröd toppade med mozzarellaost gratinerade i ugnen. Här med olivolja, tomatpuré, basilika och chili. Det är också gott med pesto eller tapenade under osten.
Du kan förbereda snittarna i god tid och förvara dem övertäckta i kylen tills det är dags att värma och servera dem.
Snittarna är vegetariska men vill du ha vegansnittar så kan du välja en sojaost mozzarellastyle istället för vanlig mozzarella.

4 portioner snittar med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 skivor vitt bröd ex. rostbröd eller italienskt lantbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • några blad färsk basilika
  • 0,5 mozzarellaost i lag

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär brödet i vardera fyra trianglar.
  3. Pensla dem med olivolja.
  4. Bred på en klick tomatpuré på varje snitt.
  5. Strö över lite chiliflakes.
  6. Lägg på ett halvt blad basilika på varje snitt.
  7. Skär mozzarellaosten i två halvor. Skär den ena halvan i 0,5 cm tjocka skivor och lägg en skiva på varje snitt.
  8. Placera snittarna på ett bakplåtspapper på galler.
  9. Gratinera dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och osten smält.
  10. Ta ut och servera snittarna med mozzarella varma.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer