Snittar med gubbröra

Snittar med gubbröra på hårt, knaprigt tunnbröd. Goda som tilltugg.
Koka ägg så här: om äggen läggs i kallt vatten och du börjar ta tiden när det kokat upp: hårdkokta ägg: 7-8 minuter. Om du lägger äggen i kokande vatten: picka, gör hål i ändarna på ägget. Hårdkokta ägg: 9-10 minuter

ca 12 snittar med gubbröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 ansjovisfiléer, hackade
  • 4 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 msk dill, finhackad.
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 4 skivor hårt tunnbröd

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta, se tips ovan.
  2. Hacka under tiden ansjovis, dill, gräslök och rödlök fint. Lägg i en bunke.
  3. Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner majonnäs och rör ihop.
  4. Smaka av gubbröran med salt och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
  5. Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
  6. Bryt tunnbrödet i lagom stora snittar och lägg upp på serveringsfat.
  7. Lägg en sked gubbröra på varje tunnbrödsbit och servera direkt. Lägg ej på gubbröra för långt i förväg då tunnbrödet mjuknar av gubbröran då.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer