Snittar med getostkräm

Snittar med getostkräm är ett gott varmt tilltugg av knaprigt vitt stekt bröd toppat med getostkräm, honung och valnötter.
Skar franskbrödet i rektanglar och rostade dem med olivolja i ugnen, istället för smör och stekpanna
Om getosten är lite krämig så är det enklare att röra ihop, jag gjorde det med en gaffel i en lite skål.

6 portioner snittar med getostkräm

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram getost
  • 3 msk creme fraiche
  • 6 skivor franskbröd, ljust bondbröd eller valfritt ljust bröd
  • 2 msk olivolja eller olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 18 valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill max värme eller använd en stekpanna att rosta bröden i.
  2. Skär bort kanterna på osten och mosa eller mixa den med creme fraiche med en gaffel i en skål.
  3. ROSTA I UGNEN: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Pensla dem med olivolja (eller bred med smör) och lägg dem i en långpanna. Rosta dem några minuter på varje sida tills de fått fin ljus färg.
  4. ROSTA I STEKPANNA: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Stek dem på båda sidor i olivolja eller smör i en stekpanna så att de får färg.
  5. Lägg dem på ett fat.
  6. Klicka på lite ostkräm, ringla över honung och garnera med en valnöt innan servering.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer