Sniglar med vitlökssmör vitlökssniglar

Sniglar med vitlökssmör och är en fransk klassiker god till förrätt. Servera vitlökssniglar med baguette att suga upp vitlökssmör med.
Kokta sniglar gratinerade med smör smaksatt med vitlök och persilja. Ett klassiskt snigelrecept.
Vintips till sniglar i vitlökssmör får bli ett fruktigt vitt vin ex. Chardonnay; smakrik fruktig belgisk öl som Leffe Blonde eller Clausthaler alkoholfri öl.

4 portioner sniglar med vitlökssmör

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 sniglar utan skal på burk (ex. 210 gram), räkna 6 sniglar per portion
  • 24 snigelskal
  • 150 gram smör
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 0,5 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk worchestershiresås (valfritt)
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Rör ihop smör, pressad vitlök, cayennepeppar, citronsaft, salt, vitpeppar och worchestershiresås. Du kan mikra smöret lite lätt om det inte är mjukt. Eller låt det ligga framme ett tag och mjukna.
  2. Lägg en tesked vitlökssmör i botten på varje snigelskal.
  3. Låt sniglarna rinna av i ett durkslag.
  4. Lägg i en snigel i varje snigelskal.
  5. Täpp till och fyll varje skal med en klick vitlökssmör.
  6. Har du speciella snigelformar för att gratinera vitlökssniglar i så använd dem och placera ut de fyllda snigelskalen i formarna. Annars kan du använda en ugnsform och fylla med grovsalt så att du kan ställa sniglarna upp och sedan gratinera dem.
  7. Sätt ugnen på max och grill. Gratinera sniglarna med vitlökssmöret i ca 10 minuter.
  8. Lägg upp, strö över hackad persilja och servera med baguette eller annat vitt gott lantbröd.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer