Snaps med ingefära hemgjord ingefärssnaps

Snaps med ingefära. Hemgjord ingefärssnaps är gott och ingefära är nyttigt bla för hjärtat och mot inflammationer. Ingefärssnaps är också god som aperitif med massor av krossad is och en klyfta lime.
Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annat okryddat brännvin eller vodka.

70 cl snaps med ingefära hemgjord ingefärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 10 min

Ingredienser

  • 20 g torkad ingefära eller 50 gram färsk ingefära
  • 1 dl Brännvin Special (32 %)
  • 6 dl Brännvin Special att späda med

Tillagning

  1. Dela ingefäran i mindre bitar och lägg i ett glaskärl. Skölj och skala färsk ingefära och skär i bitar.
  2. Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
  3. Sätt på tättslutande lock och låt ingefäran dra i några dygn, ca 4 räcker.
  4. Filtrera ingefärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
  5. Servera hemgjord ingefärssnaps väl kyld.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer