Snabbinlagd gurka

En variant på inlagd gurka som du snabbt mjuk likt pressgurka med ättika, dill, salt och socker.
Gott till kött, stek, grillat, fisk eller som salladstillbehör till det mesta. Passar att dubbla till många ex. till buffé eller fest. Strimla då gurkan med en mandolin, osthyvel eller matberedare.

4 portioner snabbinlagd gurka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 msk ättika, 12%
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Skölj gurkan.
  2. Dela dem på längden och skär dem i sneda långa bitar ca 3 mm tunna ev. med en mandolin, osthyvel eller kniv. Lägg i en stor skål.
  3. Tillsätt salt, socker, ättika och peppar. Massera in någon halv minut i gurkskivorna.
  4. Skölj och finhacka dill och persilja samt tillsätt den.
  5. Nu kan du lägga upp och servera gurkan eller förvara den i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer