Snabbinlagd gurka

En variant på inlagd gurka som du snabbt mjuk likt pressgurka med ättika, dill, salt och socker.
Gott till kött, stek, grillat, fisk eller som salladstillbehör till det mesta. Passar att dubbla till många ex. till buffé eller fest. Strimla då gurkan med en mandolin, osthyvel eller matberedare.

4 portioner snabbinlagd gurka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 msk ättika, 12%
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Skölj gurkan.
  2. Dela dem på längden och skär dem i sneda långa bitar ca 3 mm tunna ev. med en mandolin, osthyvel eller kniv. Lägg i en stor skål.
  3. Tillsätt salt, socker, ättika och peppar. Massera in någon halv minut i gurkskivorna.
  4. Skölj och finhacka dill och persilja samt tillsätt den.
  5. Nu kan du lägga upp och servera gurkan eller förvara den i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer