Snabba pepparkakor

Här är recept på en god pepparkaksdeg som blir snabba och goda pepparkakor. Ett pepparkaksrecept för snabba pepparkakor.

På receptfavoriter finns också recept på klassiska pepparkakor samt pepparkaksdeg till pepparkakshus.

1 sats pepparkakor

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2,5 dl socker
  • 225 smör
  • 1 msk sirap
  • 1 ägg
  • 1 msk ingefära, mald
  • 1 msk kanel, mald
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • 7 dl vetemjöl
  • Kristyr: 3 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 krm ättiksprit

Tillagning

  1. Rör ut sockret i rumsvarmt smör (mikra lite om det behövs) tills blandningen är porös.
  2. Tillsätt sirap, bikarbonat, kryddor och ägget och rör.
  3. Blanda i mjöl till en fast deg. Matberedare fungerar bra till detta.
  4. Nu är degen klar att formas till små runda kakor eller vad man vill.
  5. Ska man kavla går det lättare om man kyler ner degen innan.
  6. Kavla ut till 4 mm tjocklek med lite extra mjöl.
  7. Stansa, skär eller forma ut figurer (använd fantasin).
  8. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda i 200 grader i ca 5 - 10 minuter (beroende på tjocklek). Fortsätt grädda tills degen är slut.
  10. Låt svalna.
  11. Dekorera eventuellt med kristyr. Degen ger ca 100 kakor beroende på hur man bakar ut dem.
  12. # Kristyr recept
  13. Blanda samman socker, äggvita samt ättika i en bunke och vispa tjock med en elvisp. Gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp. Fyll struten med kristyr. Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster och dekoration. Eller använd en fryspåse som du klipper hål i hörnet på.
  14. Låt kristyren stelna. Kristyren kan också färgas med hushållsfärg.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer