Snabb Tiramisu

En variant av klassisk Tiramisu serverad i cocktailglas.
Vintips till tiramisun blir Vin Santo, marsala eller espresso med amarettolikör, konjak eller brandy.

4 portioner snabb tiramisu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram Mascarpone färskost (kan ersättas av Philadelphia eller annan färskost naturell)
  • 4 msk florsocker
  • 3 msk marsala, amaretto, konjak eller brandy eller annat starkvin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kallt espressokaffe
  • 8 Savoiardi-kex(Ladyfingers)
  • 3 msk kakao eller riven choklad

Tillagning

  1. Blanda mascarpone i en bunke med florsocker, sprit och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Sikta gärna ner florsockret så blir det inga klumpar.
  2. Vispa grädden halvhård och blanda den i mascarponen till en jämn smet.
  3. Ställ upp fyra cocktailglas.
  4. Dela på kexen och doppa ett kex i taget halvvägs i espressokaffet och fördela i botten på glasen.
  5. Fördela och toppa med mascarponeblandningen.
  6. Garnera med att sikta över kakao och/eller riv choklad över. Servera tiramisun med sked.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer