Snabb ostsås

Snabb och enkel ostsås med maizenaredning istället för vetemjöl. En glutenfri ostsås som går på några minuter att laga. 

Som riven ost kan du ta färdigriven ost av lagrad variant typ gratängost, mozzarella eller annan lagrad ost efter smak och tycke. Du kan också riva ost själv av en lagrad variant. 

Gillar du muskotnöt kan du riva i något krm muskot. 

4 portioner ostsås

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp grädden och rör i maizenaredningen.
  2. Rör och småkoka i 3 minuter.
  3. Riv osten och tillsätt den samt smaka av med salt och peppar.
  4. Ostsåsen är klar att servera när osten smält i såsen.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer