Snabb ostkaka med kesella

Introduktion och förberedelse

Snabb ostkaka med kesella i portionsformar till dessert.

Detta är snabbare och enklare variant av den klassiska ostkakan och bakas med kesella istället för med mjölk och ostlöpe.

Serveringsförslag

Du behöver

Du behöver 5 små portionsformar på ca 1,5 dl vardera.

Kan förberedas

Du kan förbereda ostkakorna i förväg och ha i kylen eller frysen och sedan värma till servering.

5 portioner snabb ostkaka med kesella

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 bittermandel
  • 250 gram kesella (10 %)
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör att smöra formar med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skålla, skala och hacka mandeln eller mal den. Mal, hacka eller riv bittermandeln. Lägg i en skål.
  3. Blanda ihop mandel, kesella, ägg, socker, mjöl, mjölk och grädde till en jämn ostkakesmet.
  4. Smöra formarna med lite smör.
  5. Fördela smeten till ostkakorna i formarna.
  6. Sätt formarna i en större ugnsform med höga kanter. Koka upp vatten och häll runt formarna - akta så att det inte skvalpar över vatten in i formarna med ostkaka bara.
  7. Grädda ostkakorna i vattenbad i mitten av ugnen i 30 minuter.
  8. Ta ut ostkakorna och låt de svalna något.
  9. Servera ostkakorna ljumma med vispad grädde och sylt eller färska bär.
E-mail
Medel: 4.1 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 267 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-29