Snabb Lemon curd engelsk citronmarmelad

Snabb Lemon curd som är en engelsk citronmarmelad klassisk till frukost på rostad bröd eller till scones.
Lemon curd är lite speciellt då det är marmelad och smör i ett pålägg.

2 burkar lemon curd

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 obesprutade citroner (krav-märkta)
  • 4 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 75 gram smör
  • 1 blad gelatin eller motsvarande pulver

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladet i blöt i någon dl kallt vatten i en skål.
  2. Skölj och skrubba citronerna. Riv skalet av dem ner till det vita fruktköttet. Lägg i en kastrull. Dela och pressa ur saften ur citronerna. Sila (för att undvika kärnor) ner i kastrullen.
  3. Vispa i florsocker samt äggen.
  4. Värm under omrörning tills börjar sjuda och tjockna och ta av från värmen.
  5. Krama ur och tillsätt samt rör i gelatinet.
  6. Tillsätt och rör ut smöret till en jämn kräm.
  7. Häll upp i burk. Förvara Lemon Curden i kylskåp.
  8. Lemon Curd är hållbar i ca 2 veckor.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer