Smulpaj

Smulpaj med äpplen. Superenkel och god äppelpaj. Om du vill kan du strö över lite kanel över äpplena eller vaniljsocker.

Servera smulpajen med vaniljsås eller vaniljglass.

6 portioner smulpaj

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 2 msk socker eller efter smak
  • Pajdeg: 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 2 tsk socker
  • 100 g smör eller margarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur äpplena.
  2. Skär dem i tunna skivor eller klyftor.
  3. Lägg äppelskivorna i formen.
  4. Strö över sockret.
  5. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa.
  6. Strö smuldegen över äpplena.
  7. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.
  8. Smulpaj serveras varm eller ljummen med kall vaniljsås eller glass.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer