Smulpaj med rabarber och hallon

Rabarberpaj med hälften hallon. Gott med vaniljsås, vaniljglass eller grädde.
Späda rabarber behöver ej skalas. Stora tjocka rabarber kan du skala tunt med potatisskalare.
Du kan använda frysta eller färska hallon.

6 portioner smulpaj med rabarber och hallon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram rabarber
  • 200 gram hallon
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • SMULDEG: 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 gram smör eller margarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  3. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
  4. Blanda rabarber och hallon i formen.
  5. Blanda socker, potatismjöl samt vaniljsocker.
  6. Strö över rabarbern och hallonen.
  7. Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  8. Täck rabarbern med smuldeg.
  9. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer