Smulpaj med choklad

Smulpaj med choklad, äpplen, mandelmjöl, kokos, havregryn och nötter i smuldegen.
Istället för äpplen kan man ta blåbär eller hallon.
Gott med vaniljsås eller vaniljglass.
Tar du glutenfria havregryn blir pajen helt glutenfri.

1 smulpaj

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram äpplen
  • 0,5 dl grovriven mörk choklad
  • 0,5 dl hackade valnötter, mandlar eller hasselnötter
  • 100 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl socker
  • 1 msk till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en rund pajform med en msk smör.
  3. Skala och kärna ur äpplen.
  4. Skär äpplen i klyftor och fördela i formen.
  5. Riv choklad och grovhacka nötter.
  6. Tärna smöret och blanda med riven choklad, nötter, havregryn, kokosflingor och socker.
  7. Strö smuldegen över äpplena.
  8. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter tills den fått färg.
  9. Ta ut och låt svalna något innan servering med vaniljsås eller glass.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer