Smulbotten till cheesecake

Smulbotten till cheesecake och kakbotten. Räcker till en rund kakform, springform ca 24 cm diameter.
Du kan också göra smulbottnen med andra varianter av digestivekex som chokladdoppade digestivekex eller andra kakor som chokladkakor eller andra småkakor.
Smulbotten med nötter får du om du tillsätter en dl hackade nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter till smulbottensmixen.
Har du ingen ugn så går det bra att strunta i att baka bottnen.

1 smulbotten till en cheesecake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram digestivekex (0,5 av ett 400 grams paket)
  • 75 gram smör
  • 1 msk strösocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i en påse för hand eller i en matberedare till grova smulor.
  3. Smält under tiden smör med sockret i en stor kastrull.
  4. Tillsätt de krossade Digestivekexen och rör ihop till en deg.
  5. Tryck ut degen och jämna ut på botten av din cheesecakeform eller kakform.
  6. Baka bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  7. Ta ut. Låt svalna om du ska fylla med fyllning som ska stelna i kyl.
  8. Nu kan du fylla smulbottnen med cheesecakefyllning.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer