Smulbotten till cheesecake

Smulbotten till cheesecake och kakbotten. Räcker till en rund kakform, springform ca 24 cm diameter.
Du kan också göra smulbottnen med andra varianter av digestivekex som chokladdoppade digestivekex eller andra kakor som chokladkakor eller andra småkakor.
Smulbotten med nötter får du om du tillsätter en dl hackade nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter till smulbottensmixen.
Har du ingen ugn så går det bra att strunta i att baka bottnen.

1 smulbotten till en cheesecake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram digestivekex (0,5 av ett 400 grams paket)
  • 75 gram smör
  • 1 msk strösocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i en påse för hand eller i en matberedare till grova smulor.
  3. Smält under tiden smör med sockret i en stor kastrull.
  4. Tillsätt de krossade Digestivekexen och rör ihop till en deg.
  5. Tryck ut degen och jämna ut på botten av din cheesecakeform eller kakform.
  6. Baka bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  7. Ta ut. Låt svalna om du ska fylla med fyllning som ska stelna i kyl.
  8. Nu kan du fylla smulbottnen med cheesecakefyllning.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer