Smoothie

Introduktion och förberedelse

Ett grundrecept på smoothie med bär och yoghurt.

Med frusna bär och yoghurt kan du göra flera olika smoothies med olika smak.

Varianter

  • Du kan också använda färska bär än i nedan recept.
  • Gott är blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär.
  • Vaniljyoghurt kan bytas mot annan yoghurt efter smak. Eller filmjölk, kvarg och mjölk, vanlig mjölk, kokosmjölk, mandelmjölk.
  • Som juice kan du ta vanlig apelsinjuice, äppeljuice eller finare råsaft från Loviseberg eller Brämhults.
  • Se fler förslag under receptet eller gå in på mina smoothierecept här.

2 höga glas smoothie

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 100 gram frysta blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär
  • 2 dl kall vaniljyoghurt
  • 2 dl juice som ananas, apelsin, äpple eller fruktsoda

Tillagning

  1. Mixa bär, yoghurt samt juice i en mixer, matberedare eller med stavmixer i en kanna.
  2. Häll upp i glas och servera smoothien.
E-mail
Medel: 3.8 (48 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 88 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-11

Tillbehör och liknande recept: