Smoothie med kvarg

En nyttig och god smoothie med mer protein från kvarg. Här med apelsinjuice, mango, jordgubbar, banan, ingefära och lite kanel.
Jag brukar laga 1,5- 2 liter på en gång och ha i kylen. Du kan mixa i en blender eller i en bunke, juicekanna eller hög plastburk (typ en sådan för spagetti) med stavmixer. Förvara kall och ta fram när du är sugen.
Enklast är att köpa färdig fryst mango och jordgubbar om du inte har färska förstås.
Istället för kvarg vanilj kan du ta naturell kvarg eller vaniljyoghurt med kvarg.
Vill du ha lite sötma i smoothien kan du ta fler mogna bananer, några tsk socker, honung eller använda en sötare vaniljyoghurt med kvarg.
Annat gott i smoothien är spenat (babyspenat), kokosmjölk, avokado, yoghurt, matyoghurt, hallon, blåbär, melon, lingon, mangojuice, ananasjuice med mera.

1,5 liter smoothie med kvarg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 500 gram kvarg vanilj
  • 7 dl apelsinjuice
  • 150 gram mango i bitar
  • 150 gram jordgubbar
  • 2 bananer
  • 0,5 tsk torkad ingefära
  • 1 krm kanel

Tillagning

  1. Mät upp kvarg och juice i en blender eller hög juicekanna. Det ska få plats 1,5 liter.
  2. Tillsätt mango och jordgubbar.
  3. Skala bananerna och dela dem grovt.
  4. Tillsätt ingefära och kanel.
  5. Mixa till en slät smoothie.
  6. Förvara i kallt i kylen. Håller några dagar minst.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer