Smoothie med kvarg

En nyttig och god smoothie med mer protein från kvarg. Här med apelsinjuice, mango, jordgubbar, banan, ingefära och lite kanel.
Jag brukar laga 1,5- 2 liter på en gång och ha i kylen. Du kan mixa i en blender eller i en bunke, juicekanna eller hög plastburk (typ en sådan för spagetti) med stavmixer. Förvara kall och ta fram när du är sugen.
Enklast är att köpa färdig fryst mango och jordgubbar om du inte har färska förstås.
Istället för kvarg vanilj kan du ta naturell kvarg eller vaniljyoghurt med kvarg.
Vill du ha lite sötma i smoothien kan du ta fler mogna bananer, några tsk socker, honung eller använda en sötare vaniljyoghurt med kvarg.
Annat gott i smoothien är spenat (babyspenat), kokosmjölk, avokado, yoghurt, matyoghurt, hallon, blåbär, melon, lingon, mangojuice, ananasjuice med mera.

1,5 liter smoothie med kvarg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 500 gram kvarg vanilj
  • 7 dl apelsinjuice
  • 150 gram mango i bitar
  • 150 gram jordgubbar
  • 2 bananer
  • 0,5 tsk torkad ingefära
  • 1 krm kanel

Tillagning

  1. Mät upp kvarg och juice i en blender eller hög juicekanna. Det ska få plats 1,5 liter.
  2. Tillsätt mango och jordgubbar.
  3. Skala bananerna och dela dem grovt.
  4. Tillsätt ingefära och kanel.
  5. Mixa till en slät smoothie.
  6. Förvara i kallt i kylen. Håller några dagar minst.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer