Smörgåstårta tex mex med kyckling, avokado och polarbröd

Recept på en smaskig och annorlunda tex mex smörgåstårta med inspiration från Mexico med polarbröd, kyckling- tomatsalsafyllning samt avocado guacamole. Skär med vass kniv i tårtbitar. Gillar du tex mex så är denna för dig. Nachos kan du servera till också. Servera inte den starka jalapenon till barn. Du kan byta ut polarbröden mot stora tortillabröd om du vill.

8 bitar smörgåstårta tex mex

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 7 stora mjuka polarbröd
  • Fyllning med guacamole: 4 avokador
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 krm tabasco
  • 1 msk saft av pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • Fyllning med kyckling: 3 dl hackat stekt kycklingkött (köp grillad kyckling)
  • 1 burk tomatsalsa
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 msk limesaft
  • Fyllning med ris: 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 dl kokt basmatiris
  • 1 dl majs
  • 1 dl riven tex mex ost
  • 1 dl gräddfil
  • 8 blad isbergssallad
  • Garnering: 10 körsbärstomater
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 1 dl riven tex mex ost
  • 1 gul paprika
  • 16 skivor grön jalapeno

Tillagning

  1. Koka basmatiris med en halv tsk gurkmeja (du kan koka en större sats och äta till annat).
  2. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Blanda kycklingkött, salsa, lime och sköljda bönor. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela avokadorna. Kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Mixa avokado, crème fraiche och vitlök i en matberedare.
  4. Krydda med tabasco, citronsaft och salt.
  5. Blanda kokt ris med majs och färsk koriander.
  6. Strimla isbergssalladen.
  7. Hacka paprikan i småbitar.
  8. Dela tomaterna.
  9. Bred ett lager avokadoröra guacamole på ett polarbröd och lägg sedan på ett lager kycklingröra.
  10. Bred en till polarbröd med guacamole och lägg över den första.
  11. Bred ut hälften av risblandningen samt strimlad sallad och riven ost.
  12. Toppa med några klickar av gräddfil.
  13. Gör om samma sak. Två till lager bröd - ett med kyckling och ett med risblandningen som innan.
  14. Bred resten av avokadofyllningen på ett bröd som blir det översta lagret.
  15. Garnera med körsbärstomater, riven ost, färsk koriander, paprika och några bitar grön jalapeño (obs den är mycket stark - inget för barn).
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer