Smörgåstårta Skagen med räkor

Hemgjord smörgåstårta med Skagenröra med räkor, ägg och dill. En god, snabb och klassisk smörgåstårta med räkfyllning. Du kan också köpa färdig skagenröra.

10 bitar smörgåstårta

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 9 skivor vitt landgångsbröd
  • Fyllning skagenröra: 500 gram skalade räkor i lag
  • 4 hårdkokta ägg
  • 0,5 dl finhackad gräslök
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Garnering: 2 dl majonnäs
  • 1 dl finklippt gräslök eller dill
  • 50 gram löjrom eller röd stenbitsrom
  • 1 färsk gurka
  • 10 klyftor citron
  • 20 räkor med skal

Tillagning

  1. Lägg brödet tre och tre. Skär bort kanterna på brödet. Gör tre rundlar med hjälp av en form, tallrik eller skär efter en mall, ca 22 cm i diameter.
  2. Hacka räkorna utan skal grovt.
  3. Hacka äggen och blanda med räkor, gräslök och dill samt creme fraiche till en röra. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg en av brödbottnarna på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen. Täck med nästa botten och bred på resten av fyllningen. Lägg på de återstående bröden och tryck till. Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna. Strö på hackad gräslök och dill.
  5. Skala räkorna till garneringen.
  6. Bred eller klicka ut löjrom eller kaviar ovanpå och dekorera med räkor.
  7. Garnera runt kanten och på toppen med gurkskivor och citronklyftor.
E-mail
Medel: 4.1 (9 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer