Smörgåstårta med italienska delikatesser

En lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, lufttorkad skinka, oliver och soltorkade tomater med mera. Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det.
Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :).
Självklart kan du ha på italienska delikatesser helt efter egen smak.

10 bitar smörgåstårta

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 24 skivor vitt formbröd
  • Fyllning 1: 200 gram pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • Fyllning 2: 200 gram röd pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • 1 msk citronsaft eller vatten
  • Garnering: 10 skivor salami
  • 10 skivor lufttorkad skinka
  • 1 ask solrosskott eller liten påse ruccola
  • 16 st goda italienska oliver med kärna
  • 8 st soltorkade tomater i olivolja
  • 8 st babymozzarella eller mozzarellaost i skivor
  • 5 msk rostade pinjenötter

Tillagning

  1. Skär bort kanterna på brödet. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar.
  2. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
  3. Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna.
  4. Täck med sex skivor bröd.
  5. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
  6. Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
  7. Tänk igenom din garnering. Ett tips är att garnera så att när du skär upp tårtan att alla får lite av varje på en bit. Du kan markera upp tio bitar med kniven i krämen och sedan fyller du varje ruta med samma bitar topping på varje. Skinkan kan du ex. rulla ihop och lägga ut på tio tänkta bitar och sedan är det bara att fortsätta lägga ut salami, soltorkade tomater, oliver och babymozzarella. Täck tårtans kanter med solrosskott.
  8. Innan servering rostar du pinjenötterna i en panna och strör över smörgåstårtan. Du kan också droppa lite pesto här och där. Några blad ruccola kan man också ha på toppen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer