Smördegssnurror

Smördegssnurror med fetaost och spenat. Ett varmt tilltugg som du snabbt och enkelt gör i rullar, bakar och sedan skär i munsbitar.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 st tinade smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram
  • 200 gram fetaost
  • 1 pkt bladspenat, 250 gram
  • 1 st ägg

Tillagning

  1. Sätt ugn på 175 grader.
  2. Krama ur tinad spenat i ett durkslag. Hacka den grovt och lägg i en skål. Smula ner fetaost samt lite vitpeppar.
  3. Kavla ut smördegen på lite mjöl.
  4. Fördela fyllningen och rulla ihop likt en rulltårta från kortsidan.
  5. Skär skivor (snurror) ca 0,5 cm tjocka, ca 11 styck från varje rulle, och lägg på bakplåt.
  6. Pensla snurrorna med ägg.
  7. Grädda i 20 minuter eller tills smördegssnurrorna fått färg i mitten av ugn.
  8. Ta ut smördegssnurrorna och låt svalna något.
  9. Lägg upp dem på en bricka eller fat och servera dem. Förslagsvis med en servett.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer