Smördegssnurror

Smördegssnurror med fetaost och spenat. Ett varmt tilltugg som du snabbt och enkelt gör i rullar, bakar och sedan skär i munsbitar.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 st tinade smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram
  • 200 gram fetaost
  • 1 pkt bladspenat, 250 gram
  • 1 st ägg

Tillagning

  1. Sätt ugn på 175 grader.
  2. Krama ur tinad spenat i ett durkslag. Hacka den grovt och lägg i en skål. Smula ner fetaost samt lite vitpeppar.
  3. Kavla ut smördegen på lite mjöl.
  4. Fördela fyllningen och rulla ihop likt en rulltårta från kortsidan.
  5. Skär skivor (snurror) ca 0,5 cm tjocka, ca 11 styck från varje rulle, och lägg på bakplåt.
  6. Pensla snurrorna med ägg.
  7. Grädda i 20 minuter eller tills smördegssnurrorna fått färg i mitten av ugn.
  8. Ta ut smördegssnurrorna och låt svalna något.
  9. Lägg upp dem på en bricka eller fat och servera dem. Förslagsvis med en servett.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer