Skinkschnitzel

Skinkschnitzel med klyftpotatis, citron samt grönsallad. Andra goda tillbehör som passar med schnitzel är svampsås, tomatsås, ärtor och kokta grönsaker.
Det finns ex. färdigskivade schnitzlar av bog som passar bra att panera. Annars kan man köpa en hel bit skinka och skiva samt banka ut själv.

4 portioner skinkschnitzel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram skinkschnitzlar
  • 4 msk mjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 30 gram smör
  • 0,75 dl majsolja
  • Tillbehör: 800 gram fast potatis
  • 1 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron
  • 65 gram grönsallad
  • 2 tomater

Tillagning

  1. Klyftpotatis: sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatis. Skala den om den har fult skal. Skär i klyftor och vänd med en msk olja i en stor ugnsform eller stor stekpanna. Stek i ugnen i ca 25 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Knäck och vispa ihop äggen i en skål.
  4. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
  5. Häll upp ströbröd på en tallrik.
  6. Banka ev. ut schnitzlarna med en köttklubba så tunt du önskar.
  7. Värm en stor stekpanna med smör och olja.
  8. Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist ströbrödet.
  9. Lägg i stekpannan och sänk värmen till något över medelvärme. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på båda sidor på låg värme ca 15 minuter totalt. Ett alternativ är att steka dem klart i ugnen några minuter.
  10. Skölj och skär tomater i tärningar.
  11. Skölj sallad och blanda med tomaterna.
  12. Skölj och skär citronen i klyftor.
  13. Skär ett snitt en schnitzel och kontrollera så den är genomstekt.
  14. Servera schnitzlarna med önskade tillbehör, förslagsvis klyftpotatisen, grönsallad och citronklyfta.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer