AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Skrämmande goda recept till Halloween. Pumpapaj, pumpasoppa, kalkon och mycket mer.

Bjud på...
Sök
Android

Sirapskakor Kolakakor

Sirapskakor Kolakakor Sirapskakor eller kolakakor med kolasmak. Goda, sega och lite knäckiga kakor med smak av kola från sirap.
En halv sats räcker till en bakplåt (18 kakor).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 13)
36 st sirapskakor kolakakor
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 200 g smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mikra fett en aning eller använd rumsvarmt.
  3. Vispa fett, socker och sirap i några minuter.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda ihop allt till en deg.
  6. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till längder à 40 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, med 8 cm mellanrum (degen flyter ut vid gräddningen).
  7. Grädda i sirapskakorna eller kolakakorna 15 - 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt sirapskakorna eller kolakakorna svalna ett par minuter sedan du skär dem i sneda bitar.
  9. Låt sedan kakorna svalna helt och bryt sedan isär dem.


 

Fler recept ur samma kategori som Sirapskakor Kolakakor:

Blåbärsgifflar
Blåbärsgifflar. Gifflar med fyllning av blåbärs- och mandelmassa.
Kladdmuffins
Kladdmuffins är kladdkaka bakad i muffinsformar. Kladdkakemuffins med bitar av vit choklad och valnötter i smeten. Dessa kan uteslutas. Servera som de är eller med en klick vispad grädde smaksatt med lite florsocker samt vaniljsocker.
Mockaglasyr
Mockaglasyr. Glasyr, topping eller frosting till muffins eller cupcakes. Färskost. smör och florsocker smaksatt med kakao och kaffe.
Toppa gärna glasyren med valfritt strössel. Bred på glasyren när muffinsen svalnat.
Du kan byta ut smöret helt mot färskost om du önskar.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook