AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Nej, hallon är inget bär! Läs allt om hallon och få tips på de bästa hallonrecepten här....
Sök
Android

Sirapskakor Kolakakor

Sirapskakor Kolakakor Sirapskakor eller kolakakor med kolasmak. Goda, sega och lite knäckiga kakor med smak av kola från sirap.
En halv sats räcker till en bakplåt (18 kakor).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 12)
36 st sirapskakor kolakakor
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 200 g smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mikra fett en aning eller använd rumsvarmt.
  3. Vispa fett, socker och sirap i några minuter.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda ihop allt till en deg.
  6. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till längder à 40 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, med 8 cm mellanrum (degen flyter ut vid gräddningen).
  7. Grädda i sirapskakorna eller kolakakorna 15 - 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt sirapskakorna eller kolakakorna svalna ett par minuter sedan du skär dem i sneda bitar.
  9. Låt sedan kakorna svalna helt och bryt sedan isär dem.


 

Fler recept ur samma kategori som Sirapskakor Kolakakor:

Rischoklad
Rischoklad är ett klassiskt godis som bl.a. passar till jul.
Rischoklad är lätt att göra - du blandar bara puffat ris med smält choklad och klickar att stelna i formar.
Du kan välja choklad efter tycke.
Rödbetskaka med glasyr
Rödbetskaka med chokladglasyr. Kaka med rödbetor, choklad och valnötter.
Du kan utesluta chokladen i glasyren om du önskar och då blir det en vit glasyr vilket också är gott (gör då dubbel sats glasyr så att det räcker till hela kakan).
Gillar du strössel kan du ha på valfritt strössel också.
Kakan kan också bakas i en rund springform eller två avlånga brödformar.
Mjuk kaka med rabarber och mandel
Mjuk kaka med rabarber och mandel. Rabarberkaka. En sockerkaka toppad med rabarber och mandel.
En god rabarberkaka att servera till fika eller dessert med ex. lättvispad grädde. Grädden kan du smaksätta med något krm vaniljsocker och ev. 2 krm kanel.
Du kan också ha 1-2 tsk hel eller malen kardemumma i sockerkakssmeten. Eller några krm kanel som också passar till rabarber.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook