AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Roten till det goda. Rotfrukter och kål är både goda, nyttiga och billiga. Här kommer några enkla,...
Sök
Android

Sirapskakor Kolakakor

Sirapskakor Kolakakor Sirapskakor eller kolakakor med kolasmak. Goda, sega och lite knäckiga kakor med smak av kola från sirap.
En halv sats räcker till en bakplåt (18 kakor).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 13)
36 st sirapskakor kolakakor
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 200 g smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mikra fett en aning eller använd rumsvarmt.
  3. Vispa fett, socker och sirap i några minuter.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda ihop allt till en deg.
  6. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till längder à 40 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, med 8 cm mellanrum (degen flyter ut vid gräddningen).
  7. Grädda i sirapskakorna eller kolakakorna 15 - 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt sirapskakorna eller kolakakorna svalna ett par minuter sedan du skär dem i sneda bitar.
  9. Låt sedan kakorna svalna helt och bryt sedan isär dem.


 

Fler recept ur samma kategori som Sirapskakor Kolakakor:

Mandelmassa hemgjord
Hemgjord mandelmassa. Mandelmassa är in princip hälften malda mandlar och hälften socker.
Gott till semlor, tårtor och påskgodis. Receptet på egen mandelmassa kan dubblas. Mandelmassa håller sig inslagen i kylen samt kan också frysas.
Petits choux
Petit choux är franska ihåliga fluffiga bakverk av Pâte à choux som kan serveras som tilltugg, på buffé eller som fyllda bakelser.
Som bakverk är petits choux goda att fylla med chokladsmörkräm (se bild); olika färskostfrosting (likt cupcakes), vaniljkräm (om de är stora och pudras med florsocker kallas de Mariebullar), citronkräm eller vispad grädde och färska bär som skivade jordgubbar, hallon och blåbär eller passionsfrukt (innanmätet). Pudra med florsocker. Petits choux degen kan också spritsas i ca 12 cm avlånga stränger och bakas samt fyllas som Eclairs. Petit choux degen kan också spritsas och bakas som små kransar.
Några goda förslag på fyllning om petits chouxerna ska serveras som tilltugg är:
- ädelostfyllning (mosa ihop hälften ädelost och hälften matyoghurt samt garnera med rostade valnötter och en klick fikonmarmelad).
- laxröra (blanda hackad rökt lax med färskost, matyoghurt, hackad dill och riven pepparrot samt ev. kapris).
- räkröra (blanda skalade räkor med färskost, matyoghurt, dill och citronsaft).
Lax och räkfyllning kan garneras med svart eller vit rom och dillkvistar.
Chokladsockerkaka
Chokladsockerkaka. En god sockerkaka med chokladsmak.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook