Sill med lime limesill

Sill med lime. Limesill. Inlagd sill smaksatt med lime, purjolök och kryddpeppar i ättikslag. En klar sill med inläggningssill.
Det går bra att använda 5-minuters sill också - då kan du äta sillen direkt efter inläggning.

4 portioner limesill

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 14 min
  • Klart på: 14 tim 30 min

Ingredienser

  • 420 gram inläggningssill
  • 1 lime
  • Ättikslag: 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 0,5 tsk kryddpeppar
  • 1 lagerblad
  • 0,5 purjolök

Tillagning

  1. Skölj och strimla purjolök.
  2. Blanda vatten, socker, ättika, kryddpeppar, lagerblad och purjolök i en kastrull. Koka upp ättikslagen med kryddpepparn. Sätt åt sidan att kallna.
  3. Skölj och skrubba limefrukten. Dela den och pressa ur saften ur en halva. Skiva den andra halvan fint.
  4. Tillsätt limesaften till lagen.
  5. Skär eller klipp inläggningssill i sneda bitar ca 1,5 cm breda.
  6. Varva sill, lag och limeskivor i en 0,5 liters glasburk.
  7. Häll över ättikslagen. Förslut med lock.
  8. Låt limesillen stå minst över natten i kylen innan servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer