Sill med ingefära

Inlagd sill smaksatt med thailändska kryddor som färsk ingefära, chili, citrongräs, limeblad och stjärnanis i ättikslag.
Här med inläggningssill men du kan också använda 5-minutersill - då kan sillen ätas direkt.
Istället för salladslök kan du ta purjolök eller klyftad schalottenlök.

4 portioner sill med ingefära

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 14 tim
  • Klart på: 14 tim 30 min

Ingredienser

  • 420 gram inläggningssill
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl risvinäger
  • 1 tumme färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 citrongräs
  • 5 kaffir limeblad
  • 1 stjärnanis

Tillagning

  1. Skala och dela grovhacka ingefära. Skölj och grovhacka chilin. Lägg i en kastrull.
  2. Skär bort det gröna på citrongräset och strimla den vita nederdelen grovt. Lägg med ingefäran.
  3. Tillsätt vatten, socker, ättika, vinäger, limeblad och stjärnanis.
  4. Koka upp ättikslagen. Rör om. Sätt åt sidan att kallna.
  5. Skölj och strimla salladslöken.
  6. Skala och tärna moroten fint.
  7. Skär eller klipp inläggningssill i sneda bitar ca 1,5 cm breda.
  8. Varva sill, morot, lag och salladslök i en 0,5 liters glasburk. Häll över resten av ättikslagen. Förslut med lock.
  9. Låt sillen med ingefära stå minst över natten i kylen innan servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer