Sidosallad med fetaost

Sidosallad med fetaost, rödkål, mangold och tomat. På engelska sk sidesallad är en portionssallad med valfri blandning grönt.
Här ett förslag med mangoldskott, strimlad rödkål, tärnade tomater och smulad fetaost med vinägrett. Du kan variera med andra goda ingredienser som: finriven morot, majs, kokta bönor, riven zucchini, råriven rödbeta, surkål, strimlad rödlök, tärnad paprika, gurka, rostade nötter, krutonger, rostade frön, soltorkade tomater, oliver osv.
Vinägretten kan du också variera som du önskar ev. med ceasardressing, balsamvinäger eller efter tycke.
Folk gillar sallad när den är fint upplagd i portionsformar - ett trick som funkar på de mest inbitna salladsvägrare.
Du behöver inte vara så noga med antal gram sallad osv utan blanda så mycket du tycker går åt. En stor påse mangoldskott på 200 gram räcker till ca 8 sallader.

4 sidosallader med fetaost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 65 gram grön sallad som mangoldskott, babyspenat, isbergsallad eller blandad grönsallad
  • 150 gram rödkål eller spetskål
  • 2 tomater
  • 100 gram fetaost
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skär rödkålen i stora klyftor och strimla den på mandolin, i matberedare eller för hand med kniv.
  2. Lägg i en stor salladskål.
  3. Salta och peppra kålen, tillsätt olivolja samt vinäger och arbeta in i kålen med handen någon minut (då mjuknar kålen något vilket är gott).
  4. Skölj och rensa salladen. Lägg med kålen.
  5. Skölj och tärna tomater och lägg med kålen.
  6. Blanda runt salladen.
  7. Fördela salladen i portionsskålar.
  8. Fördela och smula över fetaost över salladen innan servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer