Sesampanerad kycklingfilé med couscous

Sesampanerad kycklingfilé med couscous och yoghurtsås. En smal och god rätt med nyttiga sesamfrön, grönsaker och smal yoghurtsås.
Det finns färdigskivad kycklingfilé att köpa som passar bra till detta recept.
Istället för kycklingfilé kan du ta halloumiost.

4 sesampanerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl sesamfrön
  • 3 msk olivolja
  • Tillbehör: 2 dl couscous
  • 4 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 15 gröna bönor, haricots verts
  • 1 tomat
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp 7 dl vatten till couscousen.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
  3. Skär dem i kuber ca 2x2 cm stora.
  4. Lägg couscousen i en skål och häll på det kokande vattnet. Låt svälla fem minuter övertäckt.
  5. Fräs paprikan i lite olivolja i några minuter.
  6. Rensa och tillsätt gröna bönor.
  7. Skölj och tärna tomaten och tillsätt den.
  8. Tillsätt couscousen samt lite mer olivolja. Rör runt. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt medan du lagar kycklingen.
  9. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor.
  10. Salta och peppra dem samt vänd dem i en tallrik med sesamfrön.
  11. Fräs kycklingschnitzlarna några i taget, 3-4 minuter på varje sida, i en stekpanna med lite olivolja i.
  12. Lägg tillbaks all kycklingen i pannan och låt stå att steka klart på låg värme med lock i ca 5 minuter.
  13. Gör yoghurtsåsen: Skala och riv ingefära samt blanda med yoghurten samt salt i en skål.
  14. Servera den sesampanerade kycklingen med couscoussalladen samt yoghurtsåsen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer